Docent Duits (2e graads, 0,8 fte)

Functieomschrijving

Heb jij de passie om leerlingen enthousiast te maken voor de Duitse taal? Heb je een zekere affiniteit met het vmbo? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Het Nieuwe Eemland heeft per 1 augustus aanstaande een vacature voor een tweedegraads docent Duits.


Wat ga je doen?

Jij als docent Duits verzorgt de lessen voor de leerlingen voor de onderbouw van het gymnasium, vwo, havo en mavo. Je legt op een enthousiaste wijze het vak uit en weet de leerlingen hierbij te binden en te boeien. Verder coach en begeleid je de leerlingen die moeite hebben met een bepaalde stof. Samen met je collega’s stel je een onderwijsleerplan op. Hierbij kun je samen bepalen wat de leerlingen het komende jaar moeten leren, welke methode en boeken je gebruikt en hoe vaak en wanneer de lesstof wordt getoetst. Kortom, veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Tot slot informeer je ouders op de ouderavonden over de leerresultaten en het gedrag van hun kind.


Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dit uit zich onder andere in de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een marktconform salaris volgens inschaling van de cao VO.
  • Vaste 13e maand.
  • Persoonlijk opleidingsbudget.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Deelname aan het fietsenplan.
  • 3 maanden vakantie per jaar!


Waar kom je te werken?

Het Nieuwe Eemland is een middelbare school gevestigd in een prachtig rijksmonument aan de Daam Fockemalaan in Amersfoort. Hier wordt les gegeven aan 1100 leerlingen die onderwijs volgen op mavo, havo, vwo en gymnasium niveau. Op Het Nieuwe Eemland werken ongeveer 130 medewerkers om onze leerlingen iedere dag in goed onderwijs te voorzien of om hierin te ondersteunen.


Door de informele sfeer binnen de school loop je gemakkelijk bij je collega’s naar binnen om iets te vragen of om een praatje te maken. Daarnaast houden wij van gezelligheid en vinden teamverbanden belangrijk. Als nieuwe medewerker wordt je goed begeleid en ingewerkt door een toegewezen coach. Zo zorgen we er samen voor dat jij je snel thuis voelt op onze school!


Wie zoeken wij?

Je bent een enthousiaste docent Duits die vakinhoudelijke en vakdidactische vaardigheden combineert met een goed kennisniveau, zowel in de fysieke als in de online lessen. Je bent vaardig om digitale middelen in te zetten en bereid om activerende werkvormen in de les toe te passen.


Het is voor jou een uitdaging om samen met je collega's tot een goed lespakket te komen. Je bent op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het vakgebied en past gemakkelijk nieuwe inzichten toe in de praktijk. Door jouw goede planvaardigheden ga je gestructureerd en doelgericht met de leerlingen aan de slag. Daarnaast voldoe je aan onderstaande kenmerken:


  • Je hebt een tweedegraads bevoegdheid Duits.
  • Je bent 0,8 fte beschikbaar (het is ook mogelijk om op een deel van de vacature te reageren).


Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 14 mei aanstaande via onderstaande solliciteer button. 


Heb je vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem contact op met Tessa van Drie.Functievereisten

.