Docent Mobiliteit en Transport (2e graads)

Functieomschrijving

Op zoek naar een nieuwe baan? En altijd al willen werken in mooie ruime technieklokalen? Waar je samen met de leerlingen lekker aan de slag kunt gaan? Welkom bij het Element! Wij hebben een vacature voor een docent mobiliteit en transport.
 

Wat ga je doen?
Jij als docent mobiliteit en transport verzorgt de lessen voor de leerlingen die leren voor beroepen in de zorg, techniek, horeca en handel. Je legt op een enthousiaste wijze het vak uit en weet de leerlingen hierbij te binden en te boeien. Verder coach en begeleid je de leerlingen die moeite hebben met een bepaalde stof. 

Samen met je collega’s stel je een onderwijsleerplan op. Hierbij kun je samen bepalen wat de leerlingen het komende jaar moeten leren, welke methode en boeken je gebruikt en hoe vaak en wanneer de lesstof wordt getoetst. Kortom, veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Tot slot informeer je ouders op de ouderavonden over de leerresultaten en het gedrag van hun kind.

 

Met de regeling ‘Sterk techniekonderwijs 2020-2023’ vanuit het ministerie van OCW komt er subsidie beschikbaar om een kwalitatief hoogstaand en dekkend aanbod van technisch vmbo te kunnen (blijven) realiseren. Vanuit de historie hebben techniekdocenten vaak een eigen specialisme. Met de nieuwe examenprogramma’s verwachten wij wel dat je ook breed inzetbaar bent (PIE, BWI en M&T). Wij werken vanuit vertrouwen en autonomie. De sectie komt bijvoorbeeld zelf met een voorstel over de verdeling van de lessen. Je hebt veel invloed op onderwijskundige zaken om de kwaliteit te leveren die bij het vak hoort. Het technisch vmbo staat de komende jaren voor een duidelijke transitieopgave. Ben jij iemand die graag iets in gang zet en daarin actief de samenwerking zoekt?

 

Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dit uit zich onder andere in de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een marktconform salaris volgens inschaling van de cao VO.
  • Vaste 13e maand.
  • Uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Persoonlijk opleidingsbudget.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Deelname aan het fietsenplan.
  • 3 maanden vakantie per jaar!

 

Waar kom je te werken?

Het Element is één van de vier vestigingen van het Meridiaan College in het centrum van Amersfoort. Tijdens de lunchpauze ben je samen met je collega's dus binnen een paar minuten in de prachtige binnenstad!

Het Element biedt ondernemend en uitdagend beroepsonderwijs aan en het opleiden van vakmensen middels maatwerk, verantwoordelijkheid en gedegen onderwijs staat centraal. De school werkt nauw samen met verschillende MBO-instellingen in Amersfoort.

 Het Element lijkt een hele grote school. Toch voel je je snel veilig en vertrouwd . Dat komt omdat wij vertrouwen, samenwerken, sfeer en waardering heel belangrijk vinden. Want als jij je fijn voelt, kun je jouw talenten goed ontwikkelen.

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken die ene enthousiaste docent mobiliteit en transport die op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je bent didactisch en pedagogisch sterk en past gemakkelijk nieuwe inzichten toe in de praktijk. Door jouw goede planvaardigheden ga je gestructureerd en doelgericht met de leerlingen aan de slag. Je vind het leuk om buiten de lesmethode om te werken om zo jouw lesstof extra interessant te maken.

  • Je hebt als docent ervaring in het vmbo en/of hebt aansluiting met de doelgroep.
  • Je bent op de hoogte van het vernieuwde vmbo.


Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 30 mei aanstaande via de onderstaande solliciteer button. Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen door te bellen naar Karin Friele, HR Medewerker: 033-4728203.

Vereisten

.