Docent natuurkunde (1e graads 1 fte)

Functieomschrijving

De slinger van Foucault, de wetten van Newton, Ampère en Ohm; het blijft magnetisch en spannend voor jou. Maar wil je ook een waterraket bouwen, een luidspreker in elkaar zetten of een muizenval kar race maken? En wil je leerlingen de theorie van natuurkunde bijbrengen, maar ook tegelijk op een werkplaats staan? Goed dat je dit leest! Het Nieuwe Eemland heeft per 1 augustus aanstaande een vacature voor een eerstegraads docent natuurkunde.


Wat ga je doen?

Jij als docent natuurkunde verzorgt de lessen voor de leerlingen van het gymnasium, vwo, havo en mavo. Je legt op een enthousiaste wijze het vak uit en weet de leerlingen hierbij te binden en te boeien. Verder coach en begeleid je de leerlingen die moeite hebben met een bepaalde stof.
Je zorgt voor een interessant en uitdagend lesprogramma voor je leerlingen. Je overlegt regelmatig met je collega’s van de sectie en het team hoe het onderwijs zich verder kan ontwikkelen. Kortom, veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid. 

Je informeert ouders op ouderavonden over de leerresultaten en het gedrag van hun kind. Jouw inspiratie voor de lessen haal je uit de dagelijkse praktijk. 


Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dit uit zich onder andere in de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een marktconform salaris volgens inschaling van de cao VO.
 • Vaste 13e maand.
 • Uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Persoonlijk opleidingsbudget.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Deelname aan het fietsenplan.
 • 3 maanden vakantie per jaar!


Waar kom je te werken?

  Het Nieuwe Eemland is een school voor gymnasium, vwo, havo en mavo. De school met ruim 1100 leerlingen en 110 medewerkers is gevestigd in een prachtig rijksmonument aan de Daam Fockemalaan. De rustige omgeving zorgt voor een goed onderwijsklimaat. Grootte, ligging en alle faciliteiten op één locatie maken de school tot een veilige leeromgeving. Tijdens de middagpauze kun je samen met je collega's een heerlijke wandeling maken in de mooie omgeving, of een lekkere kop koffie drinken in de moderne medewerkersruimte.

  En jouw collega's? Die staan te springen om hun nieuwe collega te mogen verwelkomen. De sectie Science en natuurkunde bestaat uit 7 docenten. Daarnaast werk je in een van de zes teams.


  Wie zoeken wij?
  Je typeert jezelf als een coachende docent en vind het prettig om gestructureerd te werk te gaan.  Je bent als onderwijsprofessional op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied (vakinhoudelijk, didactisch en pedagogisch) en past nieuwe inzichten toe in de praktijk.

  • Je hebt een eerstegraads bevoegdheid.
  • Je bent fulltime beschikbaar (het is ook mogelijk om op een deel van de vacature te reageren).


  Kom je bij ons werken?

  Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 22 mei aanstaande via de onderstaande solliciteer button. Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Mail je vraag naar Tessa van Drie, HR Medewerker: t.van.drie@hetnieuweeemland.nl.


  Vereisten

  .