Docent Nederlands (2e graads 0,8 fte)

Functieomschrijving

Op zoek naar een vacature als docent Nederlands? Goed dat je dit leest! Met jouw talent en schat aan ervaring kun je bij ons veel waarde toevoegen. Heb jij een passie voor de Nederlandstalige taal? En vind je het leuk om leerlingen hierover te vertellen? Welkom bij het Element. Wij hebben per 1 augustus aanstaande een vacature voor een tweedegraads docent Nederlands. 

 

Wat ga je doen?

Jij als docent Nederlands verzorgt de lessen voor de leerlingen die leren voor beroepen in de zorg, techniek, horeca en handel. Je weet je pedagogische en didactische vaardigheden goed af te wisselen. Jij bereidt je lessen altijd goed voor en zorgt voor lessen die de leerlingen binden en boeien. Verder coach en begeleid je de leerlingen die moeite hebben met een bepaalde stof.

Samen met je collega’s uit de sectie Nederlands stel je een onderwijsleerplan op. Hierbij kun je samen bepalen wat de leerlingen het komende jaar moeten leren, welke methode en boeken je gebruikt en hoe vaak en wanneer de lesstof wordt getoetst. Kortom, veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Tot slot informeer je ouders op de ouderavonden over de leerresultaten en het gedrag van hun kind.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dit uit zich in onder andere de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een marktconform salaris volgens inschaling cao VO.
 • Vaste 13e maand.
 • Uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Persoonlijk opleidingsbudget.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Deelname aan het fietsenplan.
 • 3 maanden vakantie per jaar!

 

Waar kom je te werken?

Het Element is één van de vier vestigingen van het Meridiaan College in het centrum van Amersfoort. Tijdens de lunchpauze ben je samen met je collega's dus binnen een paar minuten in de prachtige binnenstad!

Het Element biedt ondernemend en uitdagend beroepsonderwijs aan en het opleiden van vakmensen middels maatwerk, verantwoordelijkheid en gedegen onderwijs staat centraal. De school werkt nauw samen met verschillende mbo-instellingen in Amersfoort.

Het Element lijkt een hele grote school. Toch voel je je snel veilig en vertrouwd . Dat komt omdat wij vertrouwen, samenwerken, sfeer en waardering heel belangrijk vinden. Want als jij je fijn voelt, kun je jouw talenten goed ontwikkelen.
 

Wie zoeken wij:
Je bent een docent die buiten de lesstof om kan werken en maakt daardoor de lesstof extra interessant voor de leerlingen. Je maakt gemakkelijk contact met kinderen en weet ze geboeid te houden in je lessen.

 • Je bent 0.8 fte beschikbaar.
 • Je hebt een tweedegraads bevoegdheid, of bent studerend hiervoor.
 • Je hebt ervaring in het vmbo en/of hebt aansluiting met de doelgroep.
 • Je bent op de hoogte van het vernieuwde vmbo.

 

Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 30 mei aanstaande via de onderstaande solliciteer button. Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen door te bellen naar Karin Friele, HR Medewerker: 033-4728203.

Vereisten

.